Cei 720 de elevi și profesori de la Liceul „Dacia” din Chișinău au reușit să se evacueze din calea pericolului în doar două minute
Social 27 septembrie 2024, 15:38 | 309

Două minute! Atât le-a trebuit celor 720 de elevi și profesorilor de la liceului „Dacia” din Chișinău să se evacueze din calea pericolului. Simularea de incendiu a fost organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Asta după ce, în aprilie curent, la un liceu din capitală s-au înregistrat mai multe cazuri de izbucnire a flăcărilor.

Conform scenariului elaborat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, doi elevi au rămas în sala de clasă. Ulterior, au fost salvați de echipa de serviciu și au primit îngrijiri medicale.

După exercițiul practic, elevii au revenit la ore.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: "Sunt niște acțiuni realizate în comun cu corpul didactic care duc în primul rând la prevenirea situațiilor excepționale și reacționarea corectă într-o situație de risc. Trebuie să menționăm că copiii au fost excelenți. În doar două minute au reușit să efectueze acțiunea de evacuare."

LIUDMILA RÎBNIC, director adjunct, Liceul „Dacia”, Chișinău: "Elevii deja cunosc că dacă se aude mai mult timp sunetul clopoțelului, înseamnă că noi avem o problemă. Primul lucru pe care-l fac învățătorii - scot elevii afară."

Potrivit autorităților, până la sfârșitul lunii octombrie se vor desfășura exerciții similare în peste 80 de instituții de învățământ din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!