Radu Rățoi împărtășește experiența
Social 24 septembrie 2024, 20:44 | 473

Renumitul acordeonist Radu Rățoi, al cărui nume este bine cunoscut în lumea muzicii, a avut astăzi un auditoriu deosebit. Studenți și elevi de la diverse instituții de învățământ artistic au avut ocazia să învețe tehnici esențiale și să primească sfaturi valoroase, care le vor prinde bine pe viitor. Lecția de măiestrie s-a dat la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

RADU RĂȚOI, acordeonist: "Este doar ca un schimb de experiență. Este scurt și nu poți în 45 de minute - o oră, să reușești să schimbi ceva radical, însă este cred că un impuls bun pentru tinerii studenți. Am predat în mai multe locuri. Am avut masterclass-uri în peste 30 de orașe în toată lumea și atunci mă simt cumva obligat când vin acasă să ajut și tinerii din Republica Moldova să fie mai buni, să vadă ce se mai întâmplă și în alte părți, deoarece avem profesori buni în Moldova, însă este bine să învățăm de la toți."

PAVEL GAMURARI, prim-prorector AMTAP: "Astăzi la acest masterclass sunt prezenți atât studenții Academia de Muzica Teatru și Arte Plastice, cât și elevii Centrul de Excelență "Ștefan Neaga", Liceul Republican De Muzică "Ciprian Porumbescu", și desigur că această întâlnire este foarte importantă pentru ei, pentru a prelua din experiența lui Radu și pentru a-și continua activitatea în calitate de acordeoniști."

Pe 26 septembrie, Radu Rățoi va susține un concert Sala cu Orgă, alături de violonista Anna Lipkind-Mazor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie