Promit salarii mari, pace și investiții
Social 24 septembrie 2024, 20:35 | 186

Salarii și pensii majorate sau alimentație gratuită pentru elevi, le promite președintele Maia Sandu cetățenilor, în cursa electorală pentru un nou mandat. Alte promisiuni vin din partea fostului bașcan, Irina Vlah, care spune că va face tot posibilul ca să mențină pacea în Republica Moldova. Un alt candidat la prezidențiale, Andrei Năstase, dă asigurări că va restabili preferințele fiscale și vamale pentru toți rezidenții Zonelor Economice Libere.

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu spune că angajamentul său se bazează pe trei obiective naționale, între care pensie minimă de 3.300 de lei pentru carieră lungă începând cu 2025 și un adaos de 3.000 lei lunar timp de un an pentru fiecare tânăr care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia națională.

MAIA SANDU, candidat pentru prezidențiale: "Vom continua să încurajăm investițiile în economie, să creștem veniturile, pentru ca salariul minim lunar să ajungă la cel puțin 10 mii de lei, iar salariul mediu să ajungă la 25 de mii de lei pe lună până în anul 2030."

Fostul bașcan Irina Vlah a publicat, de asemenea, un mesaj pe Facebook. Vlah spune că are un plan de acțiuni pentru a asigura pacea în Republica Moldova. În acest sens, a anunțat lansarea „Caravanei Păcii”. La întâlnirile pe care le va avea cu cetățenii, Irina Vlah spune că va semna mai multe angajamente pentru asigurarea păcii, fără a oferi detalii suplimentare.

IRINA VLAH, candidat pentru prezidențiale: "Pentru mine ca președinte, aceasta va fi sarcina numărul unu, eliminarea oricăror riscuri ca Moldova să fie atrasă în scenarii periculoase. Mă voi asigura ca cetățenii noștri să fie în siguranță, ca nimic să nu amenințe pacea în Moldova."

Candidatul independent Andrei Năstase a scris pe rețelele de socializare că dacă va primi votul de încredere al cetățenilor, va face din Republica Moldova un punct de atracție pentru investitorii străini.

ANDREI NĂSTASE, candidat pentru prezidențiale: "Voi restabili preferințele fiscale și vamale pentru toți rezidenții Zonelor Economice Libere, inclusiv pentru cei nou-veniți. Voi obține uniformizarea/extinderea termenelor de funcționare a zonelor libere – 2050 sau zece ani după aderare la Uniunea Europeană. Voi anula taxa pe venit a companiilor rezidente în Zonele Economice Libere. Vor fi asumate costurile pentru crearea infrastructurii critice pentru noii rezidenți care creează cel puțin 100 de locuri de muncă."

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie. Startul campaniei electorale a fost dat pe 20 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie