Un copil de trei ani a alarmat poliția
Social 24 septembrie 2024, 20:38 | 106

Părinții unui copil de trei ani din autonomia găgăuză au sesizat Poliția aseară privind dispariția fiului care a ieșit din curtea casei și a plecat într-o direcție necunoscută. Zeci de polițiști au pornit în căutarea băiatului, cu folosirea dronelor. La eforturile de căutare s-au alăturat și voluntari. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un bărbat de 38 de ani din Ialoveni, condamnat la 15 ani de închisoare și anunțat în 2016 în căutare națională și internațională pentru viol și tâlhărie, a fost reținut în Federația Rusă. În anul 2014, individul a sechestrat o femeie și a dus-o la domiciliul său, unde a abuzat-o sexual. În același an, folosind un cuțit, a răpit o altă femeie și a dus-o cu automobilul într-o pădure din raionul Ialoveni, unde amenințând-o cu moartea, a violat-o, după care i-a sustras mai multe bunuri. Bărbatul a fost extrădat din Rusia pe cale aeriană și a fost predat autorităților de drept ale Republicii Moldova.

Un copil de zece ani a fost surprins la volanul unei mașini într-o localitate din raionul Orhei. Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare, iar oamenii legii s-au autosesizat. Potrivit poliției, alături de băiat era un adult. Inspectorii au mai constatat că automobilul nu avea poliță de asigurare și nici nu a trecut inspecția tehnică periodică. Tatăl copilului a fost sancționat pentru că a încredințat conducerea vehiculului unui minor și pentru conducerea unui automobil care nu a trecut revizia tehnică, cât și pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

Un bărbat de 69 de ani este anchetat pentru că ar fi hărțuit sexual un copil de cinci ani. Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat duminică, 22 septembrie, pe strada Drumul Schinoasei din orașul Codru. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar poliția a inițiat o anchetă. Din spusele localnicilor, incidentul a avut loc în preajma unor garaje, unde copilul se afla împreună cu tatăl său pentru a repara bicicleta. La un moment dat, suspectul a reușit să ademenească băiatul. Tatăl a alertat poliția. Bărbatul de 69 de ani riscă de la trei la șapte ani de închisoare.

Părinții unui copil de trei ani din autonomia găgăuză au sesizat Poliția privind dispariția fiului care a ieșit din curtea casei și a plecat într-o direcție necunoscută. S-a întâmplat în seara zilei de luni, în jurul orei 20:15, atunci când părinții au alertat oamenii legii că de mai mult de o oră nu-și găsesc copilul. În condițiile în care zona din apropierea gospodăriei este împădurită și mlăștinoasă, polițiștii s-au mobilizat rapid, cu ridicarea dronelor, în căutarea copilului. În cadrul operațiunii au fost implicați și voluntari. Peste câteva ore, băiatul a fost găsit pe un deal, iar apoi a fost dus acasă. În context, Poliția îndeamnă părinții să-și supravegheze cu atenție copiii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie