Jurnalul orei 15, 25 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 25 aprilie 2024, 15:34 | 526

Prezentat de Vasile Luchianu

La Parlament vor fi organizate audieri publice în cazul tinerei Ana-Maria, găsită moartă sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei. Vor fi audiați reprezentanții instituțiilor responsabile privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave. Fata de 19 ani, care era însărcinată în luna a șasea, ar fi fost omorâtă cu o deosebită cruzime de către un fost polițist.

La Liceul „Academician Constantin Sibirschi” din Chișinău s-a dat alarma! Cei peste 800 de elevi și dascălii lor au fost implicați într-o acțiune de exersare a comportamentului în cazul unui incendiu, fiind simulate situații de reacționare și evacuare în siguranță.

Autoritățile de la Chișinău încearcă să dea o prioritate educației și să consolideze societatea în jurul acestui domeniu strategic. Pentru a scoate în evidență principalele provocări ale sistemului, Guvernul a inițiat proiectul Săptămâna educației, sprijinit de partenerii externi. Sunt implicați învățători, directori de școală și, în premieră, elevi, părinți, și oameni de afaceri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie