În ajun de Crăciun, comercianții au scos la vânzare produse pentru toate gusturile
Forfotă mare la Piața Centrală în ajun de Crăciun. Comercianții au scos la vânzare produse pentru toate gusturile, iar cumpărătorii caută cele mai bune prețuri, ca să aibă o masă de sărbătoare cât mai bogată și variată. Nutriționiștii atenționează însă să mâncăm cu măsură și să renunțăm la mesele copioase.
Comercianții de la tarabele cu fructe spun că prețurile s-au dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut. Totuși, oamenii se așteaptă la mai mulți cumpărători în weekend.
Nutriționiștii recomandă însă, în special celor care au ținut post, să mănânce de toate, dar cu măsură.
LUMINIȚA SUVEICĂ, nutriționist: "Cei care au ținut postul și ies la Crăciun din post, ar trebui să fie atenți la ce mănâncă, să nu înceapă cu cele mai condimentate, cu multe grăsimi, cu multe dulciuri, fiindcă poate să fie niște probleme gastrice după post. Cum am intrat în post încet, așa și să ieșim lent."
Cel mai potrivit e să renunțăm la mese copioase și să gătim doar pentru o zi sau două.
LUMINIȚA SUVEICĂ, nutriționist: "Dacă pregătim un fel principal, atunci el să fie sau pește sau carne, fiindcă mai avem sărbători și să nu fie și carne și pește. Dacă ne gândim la gustări să nu uităm de legume proaspete sau salată din legume proaspete. Pot fi și acele murături, varza care este bogată în vitamina C și probiotice."
La Piața Centrală, un kilogram de de roșii costă 40 de lei, iar un kilogram de cartofi - aproximativ 15 lei. Zece ouă de găină costă și până la 30 de lei, în funcție de mărime, iar pentru un kilogram de castraveți vom scoate din buzunar 15 lei.