Accident tragic la Hâncești
Social 24 aprilie 2024, 20:13 | 256

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au descins, în această dimineață, la birourile de serviciu și la domiciliile a patru funcționari ai Agenției Rezerve Materiale. Aceștia sunt bănuiți de abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproape patru milioane de lei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un accident grav a avut loc marți seara în raionul Hâncești. O tânără de 19 ani a murit după ce ar fi pierdut controlul mașinii și s-a izbit de un copac. Coliziunea s-a produs pe șosea, în apropiere de localitățile Pereni și Pașcani. În urma impactului, șoferița a decedat pe loc. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Vameșii au depistat o tentativă de transportare ilicită a 600 de mii de hrivne din Federația Rusă în Republica Moldova. Suma a fost găsită la vama Leușeni, într-un autocar care transporta pasageri din Rusia. În timpul controlului efectuat, au fost depistate trei genți de culoare neagră în care erau ascunși, printre haine, banii care îi aparțineau unuia dintre șoferi. Bărbatul de 45 de ani, cetățean al Republicii Moldova, nu a oferit explicații. Suma au fost ridicată, iar cazul este cercetat în continuare.

Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au descins în birourile de serviciu și la domiciliile a patru funcționari ai Agenției Rezerve Materiale. Aceștia sunt bănuți că ar fi favorizat un agent economic în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de tablă profilată în cantitate de 25 de mii de metri pătrați, cu un cost total de 3,7 milioane de lei. Această sumă depășește costul prevăzut de contract. Pe 3 aprilie curent, doi șefi ai Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți în cadrul unor cauze penale privind trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari. Aceștia ar fi favorizat unii agenți economici la câștigarea licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule.

Opinia ta contează. Comentează!