Jurnalul orei 17, 1 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 1 octombrie 2024, 19:09 | 154

Prezentat de Vasile Luchianu

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, opt oameni din mai multe localități ale Republicii Moldova s-au ales cu premii de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Câștigătorii au primit sume bănești, dar și diplome în cadrul Premiului Național „Pentru o viață activă la orice vârstă”. Beneficiarii spun că mișcarea este esențială, iar viața trebuie trăită din plin.

Prețul de achiziție a gazelor naturale de la Energocom pentru luna octombrie va fi mai mic cu circa 24 de euro pentru o mie de metri cubi față de luna septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de compania Moldovagaz. Această ieftinire nu va influența deocamdată tarifele pentru consumatorii finali, a explicat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

Armata israeliană a anunţat marţi că trupele sale terestre au trecut graniţa pentru a lupta împotriva Hezbollah în satele din sudul Libanului, relatează AFP. Armata nu a specificat numărul soldaţilor implicaţi în incursiune. Iranul a declarat că „nu va desfăşura” luptători în Liban şi Gaza pentru a înfrunta Israelul, considerând că guvernele Libanului şi Palestinei au puterea de a face faţă agresiunii. Un responsabil al unei tabere palestiniene din Sidon, în sudul Libanului, a afirmat că o lovitură israeliană a vizat un şef al unui grup armat palestinian, scrie AFP.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie