CEC raportează nereguli în campanie
Politic 18 octombrie 2024, 20:33 | 111

Colectarea neautorizată de semnături, desfășurarea agitației electorale de către subiecți neînregistrați sau organizarea întrunirilor cu alegătorii în locuri neautorizate. Sunt doar câteva dintre multiplele nereguli depistate de Comisia Electorală Centrală în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. Informațiile au fost comunicate de președintele CEC, Angelica Caraman.

ANGELICA CARAMAN, președintele CEC: "Pe parcursul acestei campanii electorale am primit mai multe informații privind încălcările care au fost admise de către unii participanți la scrutin. Inițial, era vorba despre cei care și-au înregistrat grupurile de inițiativă. Ați auzit despre acele cazuri când persoane neautorizate au colectat semnături. Au colectat inclusiv fețe bisericești și alții care nu aveau acest drept."

Mai mult, președintele CEC a menționat că anumite entități afiliate fugarului Ilan Șor au continuat să desfășoare activități de agitație electorală, deși nu erau înregistrate oficial în acest proces.

ANGELICA CARAMAN, președintele CEC: "O situație nemaiîntâlnită până acum este desfășurarea de activități de agitație electorală de către subiecți neînregistrați. Mă refer la activitățile care au continuat în teritoriu de către așa-zisul bloc „Victorie” și partidele care fac parte din acesta. Au continuat nestingherit să facă agitație electorală chiar dacă nu sunt înregistrați în acest proces."

Comisia Electorală Centrală a transmis că monitorizează cu atenție și aspectele legate de finanțarea campaniilor electorale. CEC a precizat că orice noi informații primite de la Inspectoratul General al Poliției vor fi analizate cu atenție.

Opinia ta contează. Comentează!