Între tradiții și superstiții
2025 este, conform calendarului chinezesc, Anul Șarpelui de Lemn, care promite transformări semnificative și oportunități în diverse aspecte ale vieții.
2025 este, conform calendarului chinezesc, Anul Șarpelui de Lemn, care promite transformări semnificative și oportunități în diverse aspecte ale vieții. Ce superstiții, dar și ce tradiții există pentru noaptea dintre ani, ne spune Iulia Sarivan. Bună seara! Și pentru că ai pomenit de tradiții, care este cea, pe care o respecți în fiecare Revelion?
Neapărat noul an îl întâlnesc în familie și acest Revelion va fi unul special pentru mine, deoarece va fi primul pe care îl vom sărbători în formulă de patru, cu fetița mea mai mică, de 8 luni. După cum vezi, sunt îmbrăcată în verde și așa se zice că e bine să întâlnim Anul Șarpelui - în verde. Cu atât mai mult că este anul meu.
Anul 2025 poate deveni o perioadă favorabilă pentru planuri strategice, reflecție și dezvoltare personală. De-a lungul timpurilor s-au conturat câteva tradiții și chiar superstiții pentru noaptea dintre ani - bani în buzunar, haine roșii și crenguțele de vâsc atârnate prin casă sunt doar unele dintre acestea. Pentru cei care merg în această seară în ospeție, trebuie să intre în casă cu o crenguță de vâsc, pâine și sare – pentru noroc. E bine să avem și bani în buzunar, dar cică nu este bine să dăm bani pe 31 decembrie și 1 ianuarie, ca să nu rămânem fără ei tot anul împrejur. În noaptea dintre ani se spune că e bine să purtăm ceva roșu, iar pe 1 ianuarie să avem haine noi, la fel - pentru noroc. Dincolo de toate, se crede că hainele roșii aduc numai bine, roșul fiind considerat culoarea veseliei și a dragostei. La mulți ani!