Pregățiți pentru cazuri excepționale
Social 25 aprilie 2024, 15:24 | 1132

La Liceul „Academician Constantin Sibirschi” din Chișinău s-a dat alarma! Cei peste 800 de elevi și dascălii lor au fost implicați într-o acțiune de exersare a comportamentului în cazul unui incendiu, fiind simulate situații de reacționare și evacuare în siguranță.

Conform scenariului elaborat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, doi elevi au rămas în sala de clasă, unul dintre ei fiind salvat de echipa de serviciu, iar celălalt - de către ofițerii IGSU.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă IGSU: "Ne-am propus să efectuăm un exercițiu prin care să vedem dacă copii sunt pregătiți să poată reacționa corect într-o situație excepțională, o situație de risc sau un eventual incendiu. Respectiv, ne-am propus să venim la acest liceu și să facem o aplicație prin care vom evacua toți copii din cadrul instituției de învățământ."

AURELIA ANDRIEȘ, directorul Liceului „Academician Constantin Sibirschi”: "Este important ca elevii să cunoască ce trebuie să facă în astfel de cazuri, pe unde să iasă, cum să procedeze, pentru a nu crea panică."

Potrivit autorităților, în perioada 16 – 24 aprilie au fost desfășurate exerciții similare în 131 instituții de învățământ. Au fost instruiți peste 45 de mii de elevi, aproape 3400 de cadre didactice și 1105 angajați auxiliari.

Opinia ta contează. Comentează!