Jurnalul orei 17, 3 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 3 septembrie 2024, 18:21 | 845

Prezentat de Vasile Luchianu

Cel puţin 41 de persoane au fost ucise şi 180 rănite într-un atac al forțelor ruse cu rachetă care a vizat un institut militar în oraşul Poltava, în centrul Ucrainei. Două rachete balistice au vizat o instituție de învățământ și un spital din apropiere, distrugând parțial una dintre clădirile institutului de telecomunicații. Preşedintele ucrainean a ordonat „o anchetă completă şi rapidă” asupra circumstanţelor care au permis acest atac rus.

Vladimir Putin s-a întâlnit marţi în Ulaan Bator cu omologul său mongol în prima vizita oficială a liderului de la Kremlin într-o ţară membră a Curţii Penale Internaţionale, după emiterea unui mandat de arestare pe numele său, relatează AFP. La sosirea luni seara în capitala Mongolei, liderul rus a fost întâmpinat de garda de onoare, fără a fi arestat la coborârea din avion.

Polițistul implicat în accidentul din octombrie trecut, de lângă Aeroport, soldat cu moartea a două persoane care se deplasau cu o motocicletă, a fost trimis pe banca acuzaților. Ofițerul riscă până la zece ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie