Jurnalul Săptămânii, 4 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În Săptămâna Mare, în casele gospodarilor a dominat mirosul de cozonac. Echipa noastră de filmare a mers în satul Revaca, acolo unde se coace după o rețetă veche, fiind folosite doar ingrediente naturale.

Este important să nu exagerăm la masa de Paști, atenționează specialiștii. Mai ales, dacă am ținut post un timp îndelungat. Potrivit experților, organismul are nevoie de cel puțin șapte zile, pentru a se acomoda la un nou regim de alimentație.

Iar cei care nu coc acasă au posibilitate să aleagă din multitudinea de cozonaci și pască aranjate pe rafturile magazinelor și la târgurile specializate. Tradițional, în Săptămâna Mare, sute de cozonaci au fost sfințiți în cadrul unei ceremonii la o fabrică de panificație din Chișinău. Brutarii spun că pentru sărbătorile pascale au scos din cuptor aproximativ 170 de tone de produse.

Opinia ta contează. Comentează!