Jurnalul orei 17, 27 August
Jurnalul orei 17:00 27 august 2024, 17:49 | 1029

Prezentat de Vasile Luchianu

Cetățenii Republicii Moldova sărbătoresc astăzi împlinirea a 33 de ani de la proclamarea independenţei. Cu această ocazie, la Chişinău şi în alte localități sunt în plină desfășurare mai multe evenimente festive. În prima jumătate a zilei a avut loc o tradițională depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului.

„33 de ani de independență nu e nici mult, nici puțin, dar lupta continuă și azi”, spun oamenii de rând, pe care i-am întâlnit în stradă. Potrivit cetățenilor, încă mai există o regiune separatistă, unde se află o armată străină, încă sunt încercări de destabilizare a situației politice și multe provocări.

O fată de zece ani a suferit o fractură dublă la picior în timp ce se juca în parcul de distracții din satul Congaz din autonomia găgăuză. După mai multe examinări la spitalul din Comrat, copila a fost transportată de urgență la Chișinău. Poliția precizează că deschiderea parcului de distracții nu a fost autorizată. Cei de la Comrat spun că acuzațiile sunt nefondate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie