Mai multe femei și reprezentanți ai societății civile s-au adunat în fața Ministerului Justiției la un protest
Social 27 septembrie 2024, 19:55 | 239

Mai multe femei s-au adunat astăzi în fața Ministerului Justiției la un protest cu genericul „La care poartă să mai batem, pentru a primi dreptate?”. Acțiunea a fost organizată după ce o mamă a doi copii a fost violată de trei bărbați într-o localitate rurală. Protestatarii insistă ca vinovații să fie pedepsiți, iar femeile - să fie în siguranță.

Cazul cumplit de acum trei săptămâni, când o mamă a doi copii a fost violată repetat de trei bărbați într-un sat, a stârnit repulsie și indignare în societate. Mai multe femei și reprezentanți ai societății civile cer ca vinovații să fie pedepsiți.

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a ieșit să discute cu protestatarii.

Cazul a ajuns în vizorul Avocatului Poporului. Ombudsmanul Ceslav Panico susține că asemenea situații nu pot fi tolerate și nu trebuie lăsate fără atenție din partea autorităților.

Cea mai răsunătoare crimă de la începutul acestui an, care a șocat societatea, a fost omorul Anei-Maria Guja, o tânără însărcinată în șase luni. După acest caz, noțiunea de „femicid” – cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor și fetelor, care se soldează cu deces, a fost introdusă în legislația Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!