Jurnalul orei 17, 18 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 18 septembrie 2024, 21:47 | 283

Prezentat de Vasile Luchianu

Salariul femeilor în Republica Moldova este cu aproape 16% mai mic decât cel al bărbaților. Dacă anul trecut bărbații primeau lefuri de peste 13 mii de lei, atunci femeile încasau puțin peste 11 mii de lei, arată datele Biroului Național de Statistică. Potrivit experților, diferența de salarizare este influențată de faptul că femeile oferă mai mult timp familiei și îngrijirii copiilor.

Croația este stat membru al Uniunii Europene din 2013, dar a fost inclusă în spațiul Schengen abia anul trecut. Și autoritățile, și locuitorii spun că aderarea la zona de liberă circulație a fost una dintre cele mai mari realizări ale țării. Echipa Jurnal TV a mers la punctul de trecere Obrezje dintre Croația și Slovenia, unde a discutat cu mai mulți șoferi care trec pe acolo cu regularitate. Cum se circulă în spațiul Schengen, vedeți în reportajul nostru.

Zeci de angajați ai unei companii de producere a articolelor din piele, care riscă să-și piardă locurile de muncă, au ieșit astăzi în stradă. Oamenii cer implicarea autorităților pentru ca firma la care activează să nu se închidă. Asta după ce compania ar fi fost vizată de un atac raider al unui fost asociat, aflat în în complicitate cu Ion Dorogoi, ex-avocatul lui Veaceslav Platon. Prin intermediul unor hotărâri judecătorești, fostul asociat le-ar fi cerut administratorilor companiei să achite 14 milioane de lei și să transmită dreptul de proprietate asupra firmei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie