Jurnalul orei 19, 18 Iunie
Jurnalul orei 19:00 18 iunie 2024, 20:26 | 352

Prezentat de Vlada Tomescu

Cele mai importante titluri ale ediției:

Fugarul Ilan Șor, deputatul Marina Tauber, dar și bașcanul de la Comrat, Evghenia Guțul, au fost catalogați drept dușmani ai Ucrainei. Aceștia au fost incluși în baza de date „Mirotvoreț”. Este vorba despre o listă cu inamicii statului ucrainean întocmită de un centru de cercetare de la Kiev.

Republica Moldova are tot sprijinul Italiei în parcursul său european, dar și în domeniul cultural. Două acorduri în acest sens au fost semnate astăzi la Chișinău, la întâlnirea oficială a președintelui, Maia Sandu, cu omologul său italian, Sergio Mattarella.

Doi martori ai acuzării, care urmau să fie audiați astăzi în dosarul în care fostul președinte Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului din partea unei organizații criminale, nu s-au prezentat în instanță. Este vorba despre fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, și fostul consilier al lui Vladimir Plahotniuc, Adrian Radu.

China ar trebui să suporte consecințe pentru sprijinirea Rusiei pe fondul războiului cu Ucraina. „Aliații trebuie să o facă să plătească”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Washington.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie