O persoană cu dereglări mintale terorizează locatarii unui bloc în sectorul Ciocana
Social 2 noiembrie 2021, 19:51 | 10877

O femeie și-a incendiat apartamentul, alertându-i pe toți locatarii din bloc. Oamenii au reușit să scape, dar de atunci stau cu frica în sân. Persoana nu știe ce face, spun aceștia. Recent, femeia cu pricina a dat buzna într-un apartament și, cu un topor în mână, i-a amenințat pe proprietari. Poliția știe despre locatarul inadecvat și afirmă că intervine la fiecare apel, împreună cu un echipaj medical.

Locatarii unui bloc de pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana au o viață de coșmar, care durează câțiva ani. Nenorocirea vine de la femeie în vârstă de 70 de ani, care în mai fiecare zi pune lumea pe jar. Recent, aceasta și-a incendiat apartamentul.

ANDREI MOCANU, locatar: "Deodată m-am gândit la dânsa. M-am dus jos și acolo deja ieșea fum. Ea era în a doua odaie, într-o odaie a dat focul, dar în altă odaie s-a închis și a deschis geamurile și a început a cânta: ” Să ardă, să ardă, să nu se stingă”."

TATIANA CAZACU, locatar: "Era noaptea, întuneric și mă pregăteam să mă culc și când aud vecinul striga: Incendiu! Incendiu! Și am ieșit repede."

ANA CARLIC, locatar: "Cum poți să lași o femeie bolnavă? Dar dacă pornea și gazul? Vă imaginați că 45 de apartamente erau să fie aruncate în aer. Mă tem, da. Vă imaginați ce înseamnă să alergi noaptea, cu un copil mic, dezbrăcat și să fugi neștiind cum și unde."

SVETLANA MOCANU, locatar: "De cinci ani trăim cu frică în casa asta, nu știm ce să mai facem și unde să ne ducem. E imposibil de trăit cu dânsa în casă, sare la bătaie. La mine noaptea a intrat, a sărit cu toporul. Este înscriere la poliție, de câte ori a fost chemări, nicio răspundere, nimic. E pericol pentru societate, e foarte agresivă."

Femeia cu probleme îi deranjează mult pe locatari, în special, pe cei care au copii mici.

Anterior, femeia a fost internată la spitalul de psihiatrie. Specialiștii spun că după externare, astfel de persoane trebuie să fie supravegheate de către rude sau asistenți sociali.

ELENA CERNĂUȚEANU, consultant principal în cadrul Oficiului Avocatului Poporului: "Persoanele care se externează din staționar, din spital, ele oricum necesită tratament pentru o perioadă prescrisă de medic, acasă. Atunci când pacientul a fost internat pentru că reprezenta un pericol, și pentru viața sa și pentru a celor din jur , a fost internat forțat, externarea lui se face nemijlocit sub răspunderea cuiva sau dacă nu există o rudă, este externat sub supravegherea asistentului social sau a medicului psihiatru din sector."

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, femeia cu pricina se află la evidența medicului de familie, iar ofițerii de poliție au anunțat în repetate rânduri medici, dar și pretura sectorului Ciocana. Cei din urmă, însă nu au fost de găsit la telefon pentru a ne oferi mai multe informații.

Opinia ta contează. Comentează!