Jurnalul orei 15, 24 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 24 aprilie 2024, 16:10 | 512

Prezentat de Vasile Luchianu

Bașcanul Evghenia Guțul va ajunge pe banca acuzaților. Cauza penală în care este vizată Guțul, dar și o secretară din cadrul Oficiului central al fostului Partid Șor, a fost trimisă în judecată. Acestea sunt acuzate de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii politice de către un grup criminal organizat. Urmărirea penală a fost pornită în ianuarie 2022 după o sesizarea a Inspectoratului Național de Investigații și a Comisiei Electorale Centrale.

Procurorii și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la Ministerul de Externe, în baza unei acțiuni procesual-penale. Procuratura anunță că nimeni nu a fost reținut și că va oferi detalii când va permite investigația. „Ministerul colaborează cu ancheta”, a declarat ministrul de Externe, Mihai Popșoi.

Judecătorul Gheorghe Balan, care soluționează dosarul lui Vladimir Andronachi și Anatolie Blonschi, învinuiți de implicare în „furtul miliardului”, riscă să fie sancționat disciplinar. Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun, a sesizat în acest sens Inspecția judiciară după apariția în presă a unui material, în care Balan spune că este intimidat de actuala putere. Potrivit lui Ion Guzun, Gheorghe Balan încearcă să-i imprime dosarului un caracter politic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie