Jurnalul orei 15, 29 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 29 aprilie 2024, 16:01 | 840

Prezentat de Vasile Luchianu

Forţele ucrainene se confruntă cu o înrăutăţire a poziţiei în est şi aşteaptă livrarea cât mai grabnică de arme americane după aprobarea, pe 23 aprilie de către Congres, a unui pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari. Volodimir Zelenski a lansat un nou apel către comunitatea internaţională să livreze mai multe sisteme de apărare aeriană, să înceapă discuţiile oficiale pentru ca ţara sa să intre în Uniunea Europeană şi să invite Ucraina în NATO, relatează Reuters.

Prima porțiune reparată a podului de pe strada Mihai Vitează va fi deschisă, cel mai probabil, în luna iunie, nu în luna mai, cum era programat anterior. Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că deși reabilitarea continuă în regim alert, deschiderea primei porțiuni este tergiversată din cauza consolidării cu beton, care trebuie să stea neatins cel puțin 27 de zile de la momentul turnării.

Ofițerii CNA au desfășurat astăzi 35 de percheziții la 30 de persoane, vizate în organizarea unei scheme de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În dosar este cercetat președintele unei întovărășiri pomicole din Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei. Transmiterea ilegală a terenurilor se făcea contra unor sume ce variau între cinci și șapte mii de euro, anunță Centrul Național Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie