Mai mulți elevi din Ghidighici au mers în excursie la prisacă, în cadrul proiectului „Albinele sunt prietenii noștri"
Social 22 aprilie 2024, 20:20 | 630

Au văzut cum funcționează stupul și au urmărit procesul cap-coadă de extracție și ambalare a mierii. Mai mulți elevi din Ghidighici au mers astăzi în excursie la prisacă, în cadrul proiectului „Albinele sunt prietenii noștri". Copiii au depășit frica de albine și au aflat, cu mari emoții, că acestea sunt vitale pentru lumea înconjurătoare. Punctul culminant al excursiei a fost, desigur, gustarea mierii.

TAMARA BOSTANICA, director adjunct, Gimnaziul Ion T. Costin, Ghidighici: "Pentru a vedea care este dezvoltarea și care este strategia noastră de viitor, mă gândesc. Căci gustoșenia pe care am avut-o în linguriță își spune tot efectul. Și încearcă sa ne aducă și să fim mai buni cu lumea din jur și cu natura."

VITALIE POPA, apicultor, Hulboaca: "Aici fiecare copil va face cunoștință cu albinuțele, cu vatra, cu stupina. Vor vedea ce se petrece în interiorul stupului pe viu. Vor putea să vadă dacă este mierie în stup. Vom avea ocazia să extragem mierea, după care, ca să o degustăm trebuie să o ambalăm. Și într-un final fiecare copil va gusta mierea cu un ceai din plante medicinale și va pleca acasă cu o gentuță cadou, acele borcănașe care le vom umple cu miere pentru fiecare."

Proiectul a fost elaborat la inițiativa Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova. Parteneri sunt Ministerul Educației și Cercetării, și Asociația apicultorilor. Proiectul „Albinele sunt prietenii noștri” va dura până pe 20 mai curent.

Opinia ta contează. Comentează!