Pandemia de coronavirus i-a constrâns pe organizatori să opteze pentru o gală virtuală a Globurilor de Aur
Monden 26 februarie 2021, 19:56 | 1692

Pandemia de coronavirus, care a afectat grav în ultimele luni statul american California, i-a constrâns pe organizatori să opteze în acest an pentru o gală virtuală a Globurilor de Aur. Sunt două spaţii - Beverly Hills şi New York -, însă nimic nu poate să garanteze că artiştii care îşi vor primi trofeele prin videoconferinţă, din confortul oferit de sufrageriile lor, vor opta pentru abstinenţă în ceea ce priveşte consumul de alcool, scrie AFP.

Globurile de Aur urmează cât de curând să îşi aleagă câştigătorii. Cele mai bune producţii cinematografice vor intra în marea luptă de pe data de 28 februarie. Ceremonia va fi prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler. Filmul ''Mank'' a lui David Fincher este liderul clasamenentului, cu cele mai multe nominalizări.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur este vizionată la nivel internaţional în peste 210 teritorii din întreaga lume, fiind considerată una dintre cele mai populare înmânări de premii, aducând un omagiu atât filmului, cât şi televiziunii.

Prima prezentare a premiilor pentru realizările distincte din industria cinematografică acordată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a avut loc la începutul anului 1944, cu o ceremonie informală la 20th Century Fox. Anul următor, membrii asociației au organizat un concurs pentru a găsi un design pentru o statuetă care să reprezinte cel mai bine obiectivele generale ale organizației. Împreună cu prezentarea Globurilor de Aur, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a organizat primul său eveniment social tip gală în 1945, cu un banchet formal la Hotelul Beverly Hills, potrivit goldenglobes.com.

Au existat şi alte repere importante în istoria Globurilor de Aur. În 1951, asociația a decis să împartă cei mai buni nominalizați la film, actor și actriță în două categorii - dramă și musical sau comedie - astfel încât niciun gen să nu fie ignorat. Astăzi, Globurile de Aur recunosc realizările în cadrul a 25 de categorii: 14 pentru filme și 11 pentru producţiile de televiziune.

Cel mai mare şoc din istoria galei Golden Globes Awards nu a fost însă legat de lipsa de politeţe, consumul excesiv de alcool şi emoţiile participanţilor. Este vorba, pur şi simplu, despre anul în care ceremonia nu a mai avut loc. În 2008, HFPA, organizatoarea galei, a decis să anuleze ceremonia de înmânare a premiilor în timpul grevei organizate de Sindicatul scenariştilor americani, după ce colegii lor din branşa actorilor au anunţat că refuză să treacă printre pichetele de manifestanţi, în semn de solidaritate cu aceştia., scrie .AGERPRES

Opinia ta contează. Comentează!