Jurnalul orei 17, 16 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 16 septembrie 2024, 18:58 | 481

Prezentat de Vasile Luchianu

Cetățenii pot investi, începând de astăzi în valori mobiliare de stat fără intermediari. Ministerul Finanțelor a lansat prima emisiune de obligațiuni de stat destinate persoanelor fizice. Aceasta oferă o rată anuală fixă a dobânzii de 6%, iar profitul obținut nu se impozitează.

Drama „Shogun” a câştigat 18 trofee la cea de-a 76-a ediţie a premiilor Emmy care a avut loc duminică la Los Angeles. „Shogun” a devenit primul serial TV non-anglofon care a câştigat premiul suprem şi a obţinut, de asemenea, premiul pentru cea mai bună regie a unui serial dramatic.

Rusia a lansat în noaptea de duminică spre luni un atac masiv cu drone asupra Kievului, al optulea la număr în luna septembrie. Sistemele de apărare antiaeriană au reuşit să doboare aproximativ 20 dintre aparatele care se îndreptau spre capitala ucraineană, scrie Reuters. Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaţilor occidentali să autorizeze Kievul să lovească ţinte militare aflate în profunzimea teritoriului rus, în special baze aeriene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie