Polițiștii au reținut două persoane instruite la Moscova pentru a vandaliza mai multe instituții de stat din Republica Moldova
Social 27 septembrie 2024, 19:52 | 140

Polițiștii au reținut două persoane instruite la Moscova și plătite cu sume mari de bani pentru a vandaliza mai multe instituții de stat din Republica Moldova. Bănuiții au declarat că fac parte dintr-un grup recrutat pentru acțiuni de destabilizare. Noaptea trecută, mai multe persoane au vandalizat sediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Acțiuni similare au avut loc și la Guvern.

Ambele persoane au fost escortate la poliție pentru cercetare. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani și altul de 20 de ani. Aceștia au declarat că fac parte dintr-un grup de 20 de tineri, recrutați pentru a vandaliza instituțiile statului din Republica Moldova. Doar pentru a executa astfel de acțiuni la clădirea Guvernului, ar fi fost achitați cu cinci mii de euro. Poliția precizează că 13 persoane dintre cele 20, care au fost instruite la Moscova, au fost deja identificate. Astăzi, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliile a patru persoane și au ridicat mai multe obiecte care pot constitui probatoriu în cadrul cauzei penale.

Opinia ta contează. Comentează!