Sulforafan, minunea din broccoli

Ştiţi că porţia zilinică de broccoli pe care ar fi bine să o consumaţi este de 50, 100 grame? Are efecte extrem de bune pentru sănătate, şi asta datorită antioxidantului pe nume Sulforafan pe care îl are în componenţă. Totodată, la fel de utile sunt suplimentele pe bază de sulforafan.

S-a demonstrat științific că sulforafan-ul are efecte pozitive remarcabile în: - Cancere – inhibă creșterea tumorilor ce apar la colon, la prostată, datorită metaboliților săi: sulforafan-cisteina (SFN-Cys) și sulforafan-N-acetil-cisteina (SFN-NAC), care reuşeşc să inducp moartea celulei canceroase. - Obezitate – iată că varza Kale este o sursă foarte bună de glucoraphanină, care, în urma unui proces numit hidroliză, eliberează sulforafan. Acesta determină ca țesutul adipos mai repede să devină țesut brun și totodată, echilibrează flora intestinală, astfel scade grăsimea viscerală și încetinește procesul de adaos de greutate. - Helicobacter Pylori – un consum de 70g de germeni de broccoli, timp de 2 luni, diminează efectele negative ale acestei infecții, deoarece tratează și previne inflamația mucoasei gastrice. - Autismul – într-un studiu efectuat în 2011 – 2013, iar pacienţii au fost monitorizați până în 2016 s-a demonstrat că sulforafan-ul din germenii de broccoli reduce simptomele autismului precum hiperactivitatea și iritabilitatea excesivă. Progresele sunt evidente mai ales dacă nu se întrerupe tratamentul cu capsule concentrate de sulforafan. - Melanomul, carcinomul nazofaringian poate fi tratat prin suplimente cu sulforafan, problemele de intestin și constipația extrem de bine răspund la tratamentul cu sulforafan – susțin studiile făcute publice în 2017 și 2018.

Opinia ta contează. Comentează!