Jurnalul orei 17, 25 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 25 septembrie 2024, 17:56 | 437

Prezentat de Călin Jucovschi

Elevii vor putea folosi telefoanele mobile doar în pauze sau în afara școlii. Utilizarea aparatelor în timpul orelor va fi interzisă prin lege. Modificarea Codului educației ar urma să fie adoptată la finalul lunii octombrie, a precizat astăzi ministrul Educației, Dan Perciun. Cei care nu vor respecta noua ordine, vor fi sancționați disciplinar.

Mai mulți reprezentanți ai asociațiilor de producători de cereale, nemulțumiți de legea privind măsurile de sprijin pentru agricultori, s-au întâlnit astăzi cu președintele Maia Sandu. După mai bine de o oră de discuții în clădirea Președinției, aceștia au ieșit indignați și au cerut demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. De partea cealaltă, instituția prezidențială susține că e nevoie de transformări substanțiale în sectorul agricol, pe termen lung, ca să nu existe aceeași problemă an de an.

Captură record în portul Constanța. Patru tone de cocaină, camuflată în recipiente cu mango, ananas și fructe de pădure congelate, au fost descoperite de polițiștii români. Costul drogurilor pe piața neagră se ridică la 20 de milioane de euro. Stupefiantele ar fi trebuit să ajungă în Olanda.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie