Jurnalul orei 17, 29 August
Jurnalul orei 17:00 29 august 2024, 18:37 | 1016

Prezentat de Vasile Luchianu

Restricțiile impuse la Aeroportul Internațional Chișinău au fost prelungite. Accesul la aerogară va fi limitat până pe 30 septembrie din cauza fluxului mare de pasageri în perioada vacanțelor.

De mașini noi se vor bucura și elevii din mai multe localități, care au de făcut un drum lung până la școală. Noile autobuze, 69 la număr, sunt echipate cu sistem electronic de control al stabilității și aer condiționat. Achiziția a fost posibilă datorită implicării Guvernului de la București.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a cerut joi Uniunii Europene să facă presiune asupra Statelor Unite pentru a obţine dreptul de a utiliza armele livrate de aliaţi împotriva unor obiective aflate în profunzimea teritoriului rus, relatează AFP. „Restricțiile trebuie ridicate astfel, încât ucrainenii să poată lovi țintele din care Rusia îi bombardează. Altfel, armele sunt inutile”, a declarat în context șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, în marja reuniunii informale a miniştrilor de externe ai blocului comunitar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie