Jurnalul orei 17, 2 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 2 septembrie 2024, 17:45 | 914

Prezentat de Vasile Luchianu

Emoții, flori, dans și zâmbete, în prima zi a noului an de învățământ. Cei mai fericiți au fost picii care au pășit pentru prima oară pragul școlii. Dacă la alte instituții elevii au venit pe jos, împreună cu părinții sau bunicii, la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, copiii au fost aduși cu trenul.

Ambuteiajele și aglomerația în transportul public au marcat astăzi orașul Chișinău, odată cu începerea noului an de studii. Mulți șoferi spun că au fost nevoiți să stea mai bine de o oră în trafic pentru a ajunge la destinație. Responsabilii de la primărie spun că numărul de automobile practic s-a triplat, comparativ cu acum câteva zile.

Drama angajaților Căilor Ferate, care stau fără salarii încă din aprilie, nu are un sfârșit. Oamenii spun că o duc de azi pe mâine, dar administrația întreprinderii nu le spune nimic despre lichidarea restanțelor. Directorul interimar al CFM, Serghei Tomșa, invocă o singură problemă - scăderea semnificativă a transporturilor de marfă și, drept consecință, scăderea veniturilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie