Subiectul privind alegerile prezidențiale și referendumul constituțional este discutat aprig și la Ungheni
Social 1 octombrie 2024, 19:44 | 59

Ziua decisivă e tot mai aproape. Subiectul privind alegerile prezidențiale și referendumul constituțional, care se vor desfășura pe 20 octombrie, este aprig discutat și de locuitorii din orașul Ungheni. Echipa noastră de filmare a fost acolo și a aflat ce cred oamenii despre aceste exerciții democratice. Unii cetățeni ne-au spus că au decis de multă vreme ce este mai bine pentru ei, dar alții sunt încă în stare de incertitudine.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Schimbări spre bine vor și oamenii din raionul Ungheni. Dacă unii sunt siguri că vor merge la vot pentru a-și face alegerea, alții spun că mai stau pe gânduri. Oamenii speră că alegerile și referendumul din 20 octombrie vor fi un pas făcut cu maturitate pentru viitorul Republicii Moldova."

Dacă unii cetățeni știu care este opțiunea lor pe 20 octombrie și la referendum, și la scrutinul prezidențial, alții spun că nu sunt siguri dacă vor ajunge la secția de votare, pentru că și-au pierdut încrederea în clasa politică. Și într-un caz, și în altul, oamenii vor o viață mult mai bună...

În ziua alegerilor, cetățenii vor putea să ia în secții două buletine de vot: unul pentru a alege președintele, iar altul - pentru a participa la referendum. Chiar dacă sunt organizate concomitent, cele două exerciții sunt diferite. Pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional au fost instituite 2.221 de secții de votare.

Opinia ta contează. Comentează!