Revista "Timpul" a ajuns la Chișinău; Revista își propune să promoveze și să valorifice talentele la poezie, proză, film, teatru
Monden 14 mai 2021, 19:59 | 2482

Revista ”Timpul”, celebra publicație română, are de astăzi o echipă de creație la Chișinău, pentru a promova și valorifica tinerele talente. Scriitorul Dumitru Crudu a fost numit redactor șef al revistei ”Timpul”, ediția de Chișinău. ”Timpul se vrea un soi de portal de rețea culturală”, a precizat Bogdan Crețu, redactorul șef al revistei ”Timpul”.

BOGDAN CREȚU, redactor șef revista Timpul, România: "Revista Timpul se vrea un soi de portal de rețea culturală, încercăm să facem reviste în cât mai multe locuri. Nu știu ce tiraj va avea, nu este asta cel mai important cred că primul nostru tiraj a fost în jur de 2000 de exemplare."

Revista va fi coloră și va avea 24 de pagini. Proiectul are drept scop atragerea tinerilor spre lectură și vine să le trezească pasiunea scrisului.

MARIA IVANOV, Manager al revistei Timpul: "În această revistă ne propunem să promovăm cultura, să demonstrăm odată în plus că Republica Moldova are cultură, că are oameni talentați care știu ce și cum să scrie."

Victor Fală este student la filologie. Deja a scris două articole pentru revista Timpul, ediția de Chișinău. unde și-a exprimat părerea despre necesitatea unei noi reviste în Republica Moldova. El este pasionat de lectură, iar când i s-a propus să scrie articole pentru revistă nu a ezitat nicio clipă.

VICTOR FALĂ, Autor: "Mulți basarabeni spun că cultura se face în altă parte și nu la noi, prietnei de-ai mei din România spun că la noi se face mai multă cultură decât la ei. O revistă culturală ar da pe față ce cultură se face în Moldova și cine sunt cei care o fac asta este cumva scopul."

La lansarea revistei Timpul de Chișinău au fost prezenți compozitorul Eugen Doga și ambasadorul Daniel Ioniță. ”Timpul” a fost un important ziar apărut la București, actualmente revistă culturală de rezonanță, cu sediul la Iași. Apare într-o primă etapă între 15 martie 1876 și 17 martie 1884.

Opinia ta contează. Comentează!