Jurnalul orei 17, 5 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 5 septembrie 2024, 20:19 | 706

Prezentat de Vasile Luchianu

Aproape 170 de tineri au depus astăzi jurământul de credință și urmează să-și exercite serviciul militar în termen. Prieteni, părinți, camarazi sau rude au venit să-i susțină pe soldați la evenimentul solemn. Până a purcede la cătănie, tinerii vor avea câteva zile libere pentru a fi alături de cei apropiați. De săptămâna viitoare, vor începe activitățile în unitățile militare.

Emmanuel Macron l-a desemnat azi pe Michel Barnier, fost negociator-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, cu sarcina de a forma un nou guvern al Franței. La 73 de ani, Michel Barnier, ar urma să devină cel mai în vârstă prim-ministru al ţării, care îi va urma în funcţie lui Gabriel Attal, de 35 de ani, cel mai tânăr politician care a deţinut această funcţie.

Numărul absențelor la ore, în rândul fetelor, s-a redus de la peste 55% la 12% în patru școli din Republica Moldova. Asta după ce, în luna ianuarie a anului trecut, în aceste instituții de învățământ au fost amenajate spații speciale pentru igiena personală a elevelor. Inițiativa a fost realizată grație unui proiect al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație. Acum, organizatorii își propun ca până în luna mai a anului viitor să fie echipate alte peste o sută de încăperi similare în școli.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie