Jurnalul orei 19, 22 August
Jurnalul orei 19:00 22 august 2024, 20:24 | 922

Prezentat de Vlada Tomescu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. În Republica Moldova a fost înregistrat un caz de infecție cu virusul West Nile, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, care a revenit din Italia. Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deși cei mai mulți nu au niciun fel de simptome.

2. Numărul infectărilor cu virusul Covid-19 a crescut cu 60 la sută, în ultima săptămână. Medicii recomandă evitarea spațiilor aglomerate și respectarea regulilor de igienă.

3. Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care a fost refuzată înregistrarea blocului electoral „Victorie/Pobeda”. Reprezentanții acestuia insistă că ambele instituții au îndeplinit o comandă politică.

4. Maia Sandu a fost desemnată oficial drept candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Tot astăzi a avut loc constituirea grupului de inițiativă care va colecta semnăturile pentru înregistrarea candidatului la Comisia Electorală Centrală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie