Au învățat meseria de polițist
Social 24 aprilie 2024, 20:27 | 344

Zeci de tineri din Chișinău au participat astăzi la un eveniment organizat de Inspectoratul Național de Securitate Publică. „O zi din viața unui polițist”, cum a fost numită manifestația, a fost apreciată de către studenții Academiei „Ștefan cel Mare”, dar și de cei, care se gândesc doar să îmbrace uniforma de ofițer la poliției.

Tinerii au văzut cum ofițerii de poliție dirijează traficul pe străzile aglomerate din Chișinău și au aflat cum să acționeze în cazuri excepționale.

PAVEL APOSTOL, șeful Secției evidență și analiză a accidentelor rutiere, INSP: "Discutăm în primul și primul rând despre regulile de siguranță rutieră, la ce trebuie să tragă atenția acești tineri. Ei sunt viitor participanți la trafic."

ADRIALINA VIERU, ofițer superior, INSP: "Ei fac cunoștință cu anume procesul de urmărire activității în ceea ce privește camerele de luat vederi din întregul oraș și analizează cumva procesul de activitate."

VASILE LIPCEAN, organizator: "O zi din viața unui polițist s-a organizat cu scopul ca tinerii cumva să se familiarizeze bine cu această meserie. Să înțeleagă că poliția este un ajutor pentru noi și mereu este alături când avem nevoie."

Evenimentul, destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, a fost organizat de Centrul pentru copii și tineret ARTICO, în colaborare cu Inspectoratul Național de Securitate Publică.

Opinia ta contează. Comentează!