Patrula Jurnal TV, 4 Februarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Peste 70 de oameni au fost condamnați anul trecut pentru trafic de persoane. Printre victime sunt 25 de copii. Potrivit procurorilor, principala formă de exploatare a copiilor rămâne cea sexuală, iar principala formă de exploatare a persoanelor adulte este munca.

Poliția l-a încătușat pe tatăl vitreg al fetei de 11 ani, care a născut în ziua de 13 ianuarie. Autoritățile nu oferă detalii, ci confirmă doar reținerea bărbatului de 46 de ani. Fata și pruncul ei vor primi asistența medicală necesară. Totodată, vor fi depuse toate eforturile ca minora, care a devenit mamă, să revină la studii.Cazul a pus pe jar responsabilii din mai toate structurile de stat.

Trei femei din Republica Moldova și una din Ucraina riscă să stea câte 20 de ani după gratii, pentru că au creat o schemă, prin care un nou-născut urma să fie vândut spre „adopție” unui cuplu din România.Victima este o femeie din Ucraina, care a fost convinsă de grupul infracțional să nască la Chișinău. Cazul s-a întâmplat la finele anului 2022. Acțiunile ilegale au fost curmate după o reacție a centrului de plasament, unde era adăpostită victima.

Opinia ta contează. Comentează!