Jurnalul orei 19, 17 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 17 aprilie 2024, 21:25 | 664

Prezentat de Călin Jucovschi

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Mașinile de serviciu din parcul Inspectoratului General al Poliției, care au fost procurate din bani europeni, americani și japonezi, urmau să fie echipate cu anvelope rusești. Compania producătoare și beneficiarii acesteia se află sub sancțiuni internaționale.

2. Depopularea Republicii Moldova este un proces continuu. Experții de la Institutul Național de Cercetări Economice atrag atenția că dacă lucrurile nu se vor schimba, către anul 2040 populația țării va scădea până la circa un milion 700 de mii de oameni.

3. Harkovul, cel mai mare oraș ucrainean, după capitala Kiev, riscă să devină „al doilea Alep”, dacă politicienii americani nu votează un nou ajutor militar pentru Ucraina. Volodimir Zelenski vorbește despre necesitatea unei reuniuni a Consiliului Ucraina – NATO.

4. Parlamentul Georgiei a adoptat, în prima lectură, controversata lege de inspirație rusească privind „agenții străini”. Se întâmplă după ce mii de georgieni au protestat, de la începutul săptămânii, în fața Parlamentului împotriva noii legi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie