Jurnalul orei 19, 16 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 16 aprilie 2024, 21:34 | 646

Prezentat de Călin Jucovschi

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Curtea Constituțională a avizat proiectul de lege pentru modificarea Constituției, care prevede organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul urmează să aibă loc pe 20 octombrie curent.

2. Viceprimarii municipiului Chișinău și unii șefi de direcție riscă să fie suspendați din funcție și sancționați. Centrul Național Anticorupție a trimis în instanță dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu, în care sunt vizați angajații Primăriei.

3. Venituri de peste jumătate de milion de lei anual, mai multe case și apartamente, terenuri agricole și extravilane, dar și investiții pe bursa americană de mii de dolari. Asta am găsit în declarațiile de avere ale președintelui interimar al CSM, Sergiu Caraman, și președintelui CSP, Dumitru Obadă.

4. Camera Reprezentanţilor Statelor Unite va vota săptămâna aceasta pentru acordarea ajutorului financiar și militar către Ucraina și Israel. Se va face însă în cadrul unor proiecte separate de sprijin pentru cele două țări.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie