Știrile Curente

Meteo Horoscop
PAS spune nu alianțelor cu PD
Partidul Acțiune și Solidaritate se angajează să nu facă alianțe formale sau informale cu PD nici înainte, nici după alegerile parlamentare. Hotărârea a fost luată la cel de-al doilea Congres al formațiunii, la care Maia Sandu a fost realeasă în fruntea partidului pentru următorii patru ani. Într-o rezoluție adoptată la finalul întrunirii, participanții au decis unanim să fie instituit un parteneriat strategic între Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, astfel încât cele două entități politice să aibă un rezultat cât mai bun la viitorul scrutin. 

La cel de-al doilea Congres extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate au venit peste 400 de participanți, printre care și reprezentanții Partidului Popular European. Oficialii de la Bruxelles au îndemnat guvernarea de la Chișinău să înceteze mimarea reformelor și au avertizat-o asupra consecințelor schimbării sistemului electoral, în pofida recomandărilor din exterior. 

Îngrjiorați de trecerea la sistemul mixt de vot s-au arătat și unii moldoveni stabiliți peste hotare. 

Alți participanți s-au referit la problemele din justiție și urmările pe care le au asupra întregii țări.

În cadrul Congresului Maia Sandu a fost realeasă în funcția de președinte, iar fostul viceministru al Educației Igor Grosu a fost confirmat în calitate de secretar general. Totodată, vicepreședinți ai formațiunii au devenit Dan Perciun, Mihai Popșoi, iar Liliana Nicolaescu-Onofrei a fost realeasă. Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au adoptat o rezoluție în care s-au declarat împotriva oricărui parteneriat cu regimul de la guvernare. 

Formațiunea cu care Partidul Acțiune și Solidaritate s-a angajat să formeze parteneriate este Platforma Demnitate și Adevăr.

În aceeași rezoluție se arată că PAS cere BNM și Guvernului publicarea celui de-al doilea raport Kroll, dar și inițierea unui dosar penal pe numele președintelui Dodon pentru trădare de patrie. Instituțiile vizate nu au comentat solicitările, iar Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc nu au răspuns la telefon. 
 
11 September 2017 19:36 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64