Știrile Curente

Meteo Horoscop
Un nou pas spre Brexit
Marea Britanie mai face un pas spre Brexit. Noaptea trecută, parlamentul britanic a aprobat proiectul de lege al guvernului destinat să pună capăt supremației dreptului european în Regatul Unit. Este primul vot asupra acestui text important în procesul ieșirii din Uniunea Europeană. 

După mai multe ore de dezbateri, 326 de deputați din camera inferioară a Parlamentului britanic au votat textul, în timp ce 290 au fost împotrivă. Prin această rezoluție se anulează practic o lege care consfințea intrarea Marii Britanii în Comunitatea Economică Europeană și care stipula că toate legile Uniunii Europene reprezintă și legislație britanică. Astfel, parlamentarii din Albion s-au asigurat că nu va exista niciun vid de natură legală în momentul efectiv al Brexitului. Premierul Theresa May a salutat votul din Camera Comunelor. 

Opoziția laburistă a calificat însă demersul drept o insultă la adresa democrației parlamentare britanice. Unii deputați spun că astfel are loc o confiscare a prerogativelor lor de către guvern. Criticii acuză că astfel miniștrii obțin dreptul de a schimba legi fără a mai consulta Parlamentul. Acest vot reprezintă doar o etapă a procesului amplu de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Rezoluția va intra acum într-o nouă dezbatere în comisiile parlamentare. 
 
12 September 2017 17:09 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64