Jurnalul Sportiv, 3 Septembrie
Sport 3 septembrie 2024, 20:23 | 192

Corneliu Cotogoi și Marius Iosipoi nu mai fac parte din lotul echipei Petrocub. Asta, după ce ambelor fotbaliști le-a expirat contractul cu actuala campioană a Moldovei. Cei doi au cucerit alături de echipa din Hâncești atât Cupa cât și campionatul. Corneliu Cotogoi a susținut 65 de meciuri pentru FC Petrocub în Super Liga, reușind să marcheze de patru ori în sezonul 2021/2022. De asemenea, el a înscris un gol în preliminariile Conference League, în victoria din deplasare cu Laci, scor 4-1. Marius Iosipoi a marcat 11 goluri în cele 56 de partide susținute pentru Petrocub în Super Liga. În sezonul 2022-2023, el a terminat pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, cu 7 goluri.

Jannik Sinner s-a calificat în minimum de seturi în sferturile de finală de la US Open 2024 (7-6, 7-6, 6-1 cu Tommy Paul) şi îl va întâlni pentru un loc în semifinale pe Daniil Medvedev, singurul jucător din această fază care a câştigat turneul de la Flushing Meadows. Daniil conduce cu 7-5 la directe şi a câştigat ultima partidă disputată contra lui Jannik, la Wimbledon. Rusul a câştigat primele 6 meciuri contra elevului lui Cahill, care a avut ulterior 5 partide la rând în care a ieşit victorios în faţa fostului campion de la US Open. Rusul e singurul jucător rămas pe tablou cu titlu la Flushing Meadows, astfel că va fi o provocare uriaşă pentru cel mai bun tenismen al lumii.

Iga Swiatek, liderul mondial, continuă să rescrie istoria tenisului, odată cu accesul în sferturile de finală de la US Open 2024. Poloneza a reuşit câteva performanţe de referinţă la Flushing Meadows, în acest an. Cea mai bună jucătoare din lume a stat pe teren doar o oră şi jumătate, în duelul cu Liudmila Samsonova, din optimi, impunându-se cu 6-4, 6-1. A fost o partidă aproape perfectă pentru poloneză, care a câştigat 88% din mingile jucate cu primul serviciu, nedându-i vreo şansă rusoaicei. Liderul mondial a ajuns la 83 de victorii în primele 100 de partide jucate în Grand Slamuri, doar 5 sportive din istorie având un procentaj mai bun decât ea (Monica Seles 93, Chris Evert - 90, Steffi Graf - 87, Martina Hingis & S. Williams - 86, V. Williams - 85). Pentru calificarea în a doua semifinală a carierei la Flushing Meadows, numărul unu mondial va da piept cu una dintre cele două americance rămase în concurs, Jessica Pegula.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie