Reținuți pentru trafic de droguri
Social 22 octombrie 2024, 20:09 | 90

Un membru al organizației de tineret „Garda tânără” a fost reținut pentru trafic de droguri, alături de mai mulți complici, potrivit imaginilor publicate de poliție. Bănuiții sunt trei bărbați de 30, 46 și, respectiv, 55 de ani, și o femeie de 23 de ani, din Chișinău. Reprezentanții organizației vizate neagă orice legătură cu persoanele reținute.

Polițiștii au stabilit că unul dintre suspecți, un bărbat de 30 de ani, este activist și membru al unei organizații de tineret gestionată de un grup criminal organizat. Din imaginile publicate, se vede că este vorba de organizația „Garda tânără”.

Marți, 21 octombrie, oamenii legii i-au reținut pe doi dintre suspecți, în timp ce transportau o cantitate impunătoare de substanțe interzise. În timpul perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat 140 de grame de masă vegetală cu miros specific asemănător marijuanei, 36 de grame de praf alb asemănător cocainei, un pistol de calibrul 9 mm, un cântar electronic, patru râșnițe metalice destinate fărâmițării drogurilor, un aparat artizanal pentru consumul substanțelor narcotice și mai multe pachețele pregătite pentru ambalarea substanțelor narcotice. Totodată, oamenii legii au găsit 15 mii 800 de euro, 3 mii 800 de dolari și 3 000 de lei, care ar fi fost obținuți în rezultatul activității ilegale de trafic de droguri. Valoarea totală a substanțelor narcotice confiscate se ridică la aproximativ 175 000 de lei.

În replică, organizația „Garda Tânără” au emis un comunicat, prin care neagă orice legătură cu persoana reținută pentru trafic de droguri.

COMUNCIATUL ORGANIZAȚIEI „GARDA TÂNĂRĂ”: "Declarăm că organizația noastră nu are nicio legătură cu cetățeanul reținut. El nu este membru al organizației. Diploma de participant la forum prezentată în materialul video a fost acordată fiecărui participant la Forumul „Gărzii Tinere”, unde intrarea a fost liberă."

Poliția a pornit dosar penal pentru „circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită de un grup criminal organizat”, infracțiune care prevede pedepse cu închisoarea între 7 și 15 ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie