Păreri împărțite despre referendum
Politic 8 octombrie 2024, 20:05 | 343

Ziua decisivă e tot mai aproape. Despre alegerile prezidențiale și referendumul constituțional discută toți, chiar dacă în contradictoriu, pe alocuri. Pe unii îi încântă ideea integrării europene, pe alții - doar păstrarea actualului statut al Republicii Moldova. Numărul celor indeciși scade de la o zi la alta, a observat echipa noastră de filmare, care a fost recent în raionul Ștefan Vodă.

PAULA BEJENARI, reporter Jurnal TV: "Prosperitate vor și oamenii din Ștefan Vodă. Dacă unii sunt siguri că parcursul european trebuie susținut pe toate planurile, alții stau încă pe gânduri. Oricum, majoritatea speră că alegerile și referendumul din 20 octombrie vor aduce schimbări în bine pentru toți cetățenii."

Alți oameni ne-au spus că stau pe gânduri ce alegere vor lua pe 20 octombrie.

În ziua alegerilor, cetățenii vor putea să ia în secții două buletine de vot: unul pentru a alege președintele, iar altul - pentru a participa la referendum. Chiar dacă sunt organizate concomitent, cele două exerciții sunt diferite. Pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional au fost instituite 2.221 de secții de votare. În Ștefan Vodă vor fi trei secții de votare.

Opinia ta contează. Comentează!