Jurnalul orei 15, 19 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 19 septembrie 2024, 16:21 | 148

Prezentat de Vasile Luchianu

20 de elevi și un angajat al unui liceu din capitală au ajuns la spital cu semne clinice de toxiinfecție alimentară. Un copil este internat în secția reanimare. Cazul a ajuns în vizorul Ministerului Sănătății care precizează că a fost pornită o anchetă epidemiologică. Directorul instituției de învățământ afirmă însă că intoxicația nu ar avea legătură cu mâncarea de la cantina liceului. Asta pentru că doar 30 la sută dintre elevi s-au alimentat acolo în ziua presupusei intoxicări.

Zeci de fermieri au protestat astăzi în fața Președinției, cerând ca șefa statului să întoarcă Parlamentului legea promulgată ce suspendă obligațiile de plată ale fermierilor față de creditori pe un termen de șase luni. Potrivit manifestanților, doar aproximativ 20% din agricultori ar putea beneficia de prevederile legii. Fermierii au solicitat să discute cu responsabilii de la Președinție, însă nimeni nu a ieșit la dialog și organizatorii au decis să continue acțiunea de protest în fața Parlamentului.

O femeie care a acumulat venituri substanțiale din gestionarea unui canal de Youtube s-a ales cu dosar penal și va ajunge în fața instanței de judecată. Asta pentru că nu a plătit statului impozite de 370 de mii de lei dintr-un venit de circa trei milioane de lei, obținut de la compania Google. Femeia a acumulat acești bani din activitatea sa pe Youtube pe parcursul anilor 2021-2022.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie