Volodimir Zelenski a prezentat astăzi „Planul victoriei Ucrainei în războiul declanşat de Rusia” în Rada Supremă de la Kiev
Externe 16 octombrie 2024, 16:06 | 143

Volodimir Zelenski a prezentat astăzi „Planul victoriei Ucrainei în războiul declanşat de Rusia” în Rada Supremă de la Kiev. „Aplicarea acestui plan nu depinde de Rusia, ci de implicarea partenerilor Ucrainei”, a precizat Zelenski. El a exclus posibilitatea cedării de teritorii Rusiei pentru a pune capăt războiului.

În discursul său rostit în Parlament, Zelenski a exclus posibilitatea cedării de teritorii Rusiei pentru a pune capăt războiului. „Rusia trebuie să piardă războiul împotriva Ucrainei. Nu poate exista niciun schimb în ceea ce priveşte teritoriul Ucrainei sau suveranitatea acesteia”, le-a spus el parlamentarilor, adăugând că Ucraina şi aliaţii săi trebuie să „forţeze Rusia să participe la un summit pentru pace şi să fie gata să pună capăt războiului”.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Aplicarea acestui plan nu depinde de Rusia, ci de implicarea partenerilor Ucrainei. Rusia nu vrea pace. Vladimir Putin, care conduce acest stat-agresor, și-a ieșit din minți și vrea război. El nu poate altfel. Este incapabil să se schimbe. El nu vrea să audă nimic."

Planul victoriei prezentat de Zelenski are cinci puncte cardinale. Cel mai important, în opinia Kievului, este acceptarea Ucrainei în NATO.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Primul punct - Ucraina să devină membru al NATO. Acum!"

Consilierul prezidențial Mihailo Podolyak a declarat televiziunii ucrainene, pe 15 octombrie, că Zelenski nu va dezvălui parlamentarilor toate detaliile planului, iar anexele la document vor rămâne secrete. Podolyak a adăugat că „partenerii cheie în ceea ce privește aprovizionarea cu arme către Ucraina rămân Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia”.

Kremlinul a respins miercuri planul de victorie prezentat de preşedintele ucrainean în plenul Parlamentului de la Kiev, cerând Ucrainei „să se trezească". „Singurul plan de pace, care poate exista, este ca regimul de la Kiev să înţeleagă că politica sa este fără perspectivă şi că este necesar să se trezească", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Opinia ta contează. Comentează!