Uraganul Milton a lovit joi Florida, slăbit dar încă periculos, provocând inundaţii
Externe 10 octombrie 2024, 15:40 | 192

Uraganul Milton a lovit joi Florida, slăbit dar încă periculos, provocând inundaţii, la două săptămâni după trecerea devastatorului uragan Helene, transmite AFP. Peste 2,5 milioane de locuinţe au rămas fără curent.

Milton a atins uscatul pe coasta de vest a Floridei, în apropiere de Siesta Key din Sarasota, conform Centrului american pentru uragane. Vântul a atins viteza de 165 km/h, înregistrată în cursul serii.

Conform Centrului american pentru uragane, peste 2,5 milioane de locuinţe au rămas fără energie electrică.

„Furtuna se află aici. Este timpul ca fiecare să se adăpostească Rămâneţi la interior şi nu plecaţi la drum”, a avertizat guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Milton era aşteptat să fie „unul dintre uraganele cele mai distrugătoare din ultimii peste 100 de ani”, conform avertismentului lansat de preşedintele Joe Biden, miercuri seară. Însoţit de „intensificări extreme al vântului” şi de ploi puternice, Milton a provocaţi inundaţii „bruşte”, conform Centrului american pentru uragane.

Uraganul Milton traversează Florida de la vest spre est, trecând prin apropierea oraşului Orlando, unde parcul de distracţii Disney World a fost închis. Activitatea pe aeroporturile din Tampa şi Sarasota este afectată, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!