Agenția Națională Transport Auto a anunțat că de pe 14 martie bilete la transportul interraional și raional sunt mai scumpe
De astăzi, oamenii din localitățile rurale achită mai scump pentru transport. Tarifele pentru călătoriile raionale și inter-raionale au crescut cu aproximativ zece bani la kilometru. O echipă Jurnal TV a mers astăzi la autogara din Hâncești să discute despre aceste scumpiri cu șoferii și călătorii. Oamenii spun că orice scumpire e o povară în plus, mai ales când veniturile rămân aceleași.
Elena Roman este din satul Buțeni. Are trei copii de 9, 15 și 17 ani, care învață în orașul Hâncești. Femeia spune că pentru a mai reduce din cheltuielile zilnice de transport parcurg o parte din drum pe jos.
ELENA ROMAN, locuitoare a satului Buțeni: "-Ne străduim să facem economii cât putem. De exemplu, eu aș putea să merg până mai încolo, dar mă dau jos aici și până acolo mă duc pe jos. -Cât economisiți? - Eu, de exemplu, doi lei economisesc până acolo, dar mai sunt și copiii care merg la școală aici. Ei sunt trei, economisim 8 lei împreună."
Și alți călători spun că noile tarife îi afectează.
Odată cu scumpirea biletelor și călători sunt mai puțini, spun șoferii. În unele microbuze am văzut doar câțiva oameni, iar altele erau goale.
Agenția Națională Transport Auto a anunțat că pentru traficul inter-raional, tariful-plafon la categoria de confort II va fi 79 de bani per km pentru un pasager, iar categoria de confort I – 89 de bani. Pentru trafic raional, tariful-plafon la categoria de confort II va fi de 89 de bani per kilometru pentru un pasager, iar la categoria de confort I – 99 de bani. Comisia pentru Situații Excepționale a decis că, în perioada stării de urgență, operatorii de transport vor putea modifica singuri tarifele pentru serviciile regulate în traficul raional și cel inter-raional.