Jurnalul orei 19, 27 Septembrie
Jurnalul orei 19:00 27 septembrie 2024, 19:58 | 223

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Polițiștii au reținut două persoane instruite la Moscova și plătite cu sume mari de bani pentru a vandaliza mai multe instituții de stat din Republica Moldova. Noaptea trecută, mai multe persoane au vandalizat sediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Acțiuni similare au avut loc și la Guvern.

2. Republica Moldova se confruntă cu o criză climatică din ce în ce mai acută. Expertul economic Veaceslav Ioniță avertizează că seceta ce îi afectează pe agricultori este resimțită dezastruos nu atât din cauza fenomenelor naturale, cât al oamenilor care refuză să implementeze sisteme de irigare.

3. Podul peste Prut, care va lega localitățile Ungheni din România și din Republica Moldova, va fi construit în curând. Acesta va avea patru benzi de circulație și va fi parte a Autostrăzii Unirii.

4. Trei persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite în dimineața zilei, în urma unui atac al rușilor asupra regiunii Odesa. Rușii au lovit cu drone orașul Ismail, unde se află un port pe Dunăre.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie