Jurnalul Sportiv, 15 August
Sport 15 august 2024, 20:27 | 240

La ședința din 14 august, Comitetul de Competiții al FMF a examinat neprezentarea clubului FC Florești la meciul etapei 2 din Super Liga contra formației Petrocub. Astfel, grupării din Florești i-a fost acordată înfrîngere tehnică. Pentru neprezentarea la meci FC Florești a fost amendat cu 50 mii lei. Mai mult, încă 50 mii lei, conducerea clubului din Florești va achita pentru nerespectarea prevederilor "Regulamentului tehnic al Campionatului RM la Fotbal".

Sheriff Tiraspol își continuă în această seară parcursul în cupele europene. Vicecampioana Moldovei va lupta pentru un loc în runda play-off preliminară a Ligii Conferinței. „Viespile” vor juca contra formației Olimpija Ljubljana din Slovenia pe Sheriff Arena din Tiraspol, începând cu ora 20:00. În tur, slovenii s-au impus pe teren propriu cu 3-0. Partida va fi arbitrată de către italianul Maurizio Mariani. El va fi ajutat de conaționalii săi, asistenții Daniele Bindoni și Alberto Tegoni, al patrulea oficial, Matteo Marcenaro.

Real Madrid a învins-o pe Atalanta, scor 2-0, în Supercupa Europei. Superduelul Europei dintre Real Madrid și Atalanta a început cu o ocazie importantă a italienilor, ratată în minutul 25. Concret, la această fază, Eder Militao, fundașul central al lui Real Madrid, a fost aproape de a-și introduce mingea în proprie poartă după o centrare încercată de Marten de Roon.

Real Madrid a câștigat Supercupa Europei, după ce ”Galacticii” au învins-o pe Atalanta, scor 2-0, în finala disputată la Varșovia, miercuri 14 august. Carlo Ancelotti (65 de ani) a câștigat cel de-al 15-lea trofeu pe banca celor de la Real Madrid. Carlo Ancelotti a devenit astfel antrenorul cu cele mai multe Supercupe ale Europei câștigate, după ce l-a depășit pe Pep Guardiola (53 de ani). Antrenorul spaniol se afla, înaintea partidei de la Varșovia, la egalitate cu Ancelotti, cu 4 trofee câștigate în 2010 și 2012, alături de Barcelona, în 2014 alături de Bayern Munchen, respectiv în 2024 alături de Manchester City.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie