Jurnalul orei 17, 24 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 24 septembrie 2024, 18:06 | 233

Prezentat de Vasile Luchianu

Ouă contaminate cu salmonella au fost depistate la o fermă de găini din satul Târnova, raionul Dondușeni. Aceasta este administrată de SRL Rediagro. Constatarea a făcută de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor care au efectuat controale inopinate.

Republica Moldova cere ajutor internațional pentru fermierii afectați de calamitățile naturale. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a semnat scrisorile oficiale adresate celor 27 de omologi din Uniunea Europeană, precum și celor din Statele Unite, Canada, Japonia și Norvegia, prin care a solicitat asistență în instituirea unui Fond de Dezvoltare și Solidaritate pentru agricultura moldovenească. Anunțul a fost făcut la Bruxelles, unde Vladimir Bolea a purtat o serie de discuții privind colaborarea dintre Chișinău și Bruxelles.

Antreprenorii care au nuci, boabe de soia sau prune pentru export în patru țări europene, Islanda, Elveția, Norvegia și Liechtenstein, numit grupul EFTA, vor fi scutiți de taxe. Până nu demult, oamenii de afaceri erau nevoiți să achite bani grei, chiar și peste o mie de procente din costul total al produselor. Acum, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de comerț liber cu statele membre EFTA, barierele vor fi ridicate treptat. Islanda a renunțat la taxe pe 1 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie