Jurnalul orei 17, 21 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 21 octombrie 2024, 19:31 | 454

Prezentat de Vasile Luchianu

Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului pentru integrarea europeană. La scrutin, Maia Sandu se află pe primul loc, cu 42,4 procente din voturi. Pe locul doi se află Alexandr Stoianoglo, cu 26 la sută. Respectiv, aceștia se vor duela în turul II de scrutin pe 3 noiembrie. La referendum, 50,46% au spus „Da”, iar 49,54% au fost cu opțiunea „Nu”.

Maia Sandu le-a mulțumit cetățenilor care au participat la alegeri. Ea l-a invitatul pe contracandidatul său în turul doi de scrutin la o dezbatere. Totuși, Sandu a insistat că s-a încercat fraudarea alegerilor prezidențiale și a referendumului. „De acum încolo, trebuie să găsim o temelie comună pentru consolidarea întregii societăți și a tuturor forțelor politice”, a comentat Alexandr Stoianoglo într-un un briefing.

La scurt timp după închiderea secțiilor de votare, majoritatea candidaților pentru funcția de președinte a ieșit cu declarații și concluzii privind alegerile de duminică. Doar Octavian Țîcu și Andrei Năstase au venit astăzi cu reacții publice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie