S-au scumpit ușor produsele alimentare
Prețurile de consum au înregistrat o ușoară creștere, în comparație cu primele luni ale toamnei. Din produsele alimentare, cel mai mult s-au scumpit legumele și ouăle. Echipa noastră de filmare a fost astăzi la Piața Centrală și a văzut ce se vinde mai bine, și care sunt preferințele.
VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Tarabele sunt pline cu fructe și legume de tot felul, doar ca prețurile cam ustură în această perioadă. Pentru un kilogram de roșii, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar între 30 și 50 de lei. Castraveții ajung până la 50 de lei kg."
Vânzătorii spun că prețurile sunt bune și că au crescut nesemnificativ în sezonul rece.
Cei care au avut drum astăzi la piață ne-au spus că aleg și cumpără strictul necesar, sau „de toate câte puțin”.
Un kilogram de cartofi costă între 10 și 14 lei, în funcție de soi. Morcovul ajunge la 10 lei kilogramul, iar ardeiul gras - și până la 30 de lei.
Și în hala de carne e varietate.
Iar carnea de porc are alte prețuri.
Iar pentru un kilogram de carne de găină sau iepure se cere în jur de 120 de lei.
Zece ouă costă de la 28 până la 38 de lei, în funcție de mărime.
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna octombrie s-a înregistrat o creștere a prețurilor medii de consum cu 0,5%, comparativ cu luna septembrie. Din produsele alimentare, majorări mai accentuate ale prețurilor medii de consum au fost la legume – cu 3,8%, la ouă de găină – cu 2,0%, la lapte și produse lactate – cu 1,8%, și la ulei vegetal – cu 1%.